Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI i wykorzystanie plików „cookie”
Uprzejmie informuję, że od dnia 25 maja 2018r. zmieniły się przepisy o ochronie danych osobowych (RODO). Zachęcam do przeczytania tego dokumentu, aby zapoznać się z zasadami przetwarzania danych osobowych, sposobach ich zbierania i wykorzystania oraz wykorzystywania plików cookies w związku z korzystaniem ze strony internetowej https://oriental-spa.com.pl/
Państwa dane osobowe są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w tym Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej zwane „RODO”).

Administrator danych
Administratorem danych osobowych jest Tomasz Wiśniewski prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Tomasz Wiśniewski Oriental SPA, siedziba firmy ul. Piastowska 2 lok. 2A, 59-850 Świeradów-Zdrój, NIP 888-260-24-60, masaz@oriental-spa.com.pl
W sprawach związanych z ochroną danych osobowych można się skontaktować pod adresem masaz@oriental-spa.com.pl

Cel przetwarzania danych osobowych
Wysyłając wiadomość e-mail, rejestrując się na wydarzenie czy sesję indywidualną, przekazujecie Państwo dobrowolnie swoje dane osobowe, które pozostaną poufne, bezpieczne i nie zostaną odsprzedane jakimkolwiek podmiotom trzecim.

Dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w zakresie niezbędnym do realizacji świadczonych usług tj.:
• udzielania odpowiedzi na Państwa zapytania kierowane drogą mailową,
• wysyłania ofert oraz innych treści informacyjnych (blog), marketingowych i promocyjnych,
• przeprowadzenia czynności rekrutacyjnych na wydarzenia i sesje indywidualne.

Przetwarzane są następujące dane osobowe:
• imię i nazwisko
• adres e-mail
• numer telefonu

Prawa osób, których dane przetwarzamy (Art. 16-21 RODO)
RODO przyznaje Państwu następujące uprawnienia związane z przetwarzaniem danych osobowych:
• dostępu do danych osobowych;
• do korygowania lub usunięcia danych osobowych;
• do ograniczenia przetwarzania danych;
• do sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
• do przenoszenia danych osobowych;
• do niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu
• do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie danych jest dobrowolne.
W każdej chwili mają Państwo prawo wglądu do swoich danych i ich korekty, ograniczenia przetwarzania a także do żądania ich usunięcia z bazy danych. Aby to zrobić proszę o kontakt wysyłając wiadomość na masaz@oriental-spa.com.pl
W przypadku wątpliwości co do prawidłowości przetwarzania Państwa danych, mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Przekazywanie danych
Dane osobowe przekazujemy podmiotom przetwarzającym w naszym imieniu:
• podwykonawcom wspierającym firmę w procesach obsługi działalności w tym firmy księgowe, wsparcia procesów administracyjnych i usług, wsparcia procesów marketingowych.
• obsługującym nasz system informatyczny, świadczącym umowy hostingu,
Podane dane nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej, nie będą również przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą profilowane.

Polityka cookie
Co to są pliki „cookies”?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na Państwa urządzeniu (komputerze, tablecie lub smartphonie) podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

W jakim celu używamy plików „cookies”?
Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych statystyk, służących do analizy sposóbu korzystania przez uzytkowników ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

Jakich plików „cookies” używamy?
Stosowane są dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.
Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

W jaki sposób mogę zmienić ustawienia plików „cookies” albo je usunąć?
Większość przeglądarek internetowych jest początkowo ustawionych na automatyczne przyjmowanie ciasteczek. Możesz jednak zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby ciasteczka były blokowane – w całości lub w jakiejś części, np. tylko od stron trzecich, albo aby każdorazowo otrzymywać komunikat w momencie, kiedy ciasteczka są wysyłane na Twoje urządzenie.
Zablokowanie wszystkich plików cookie ze strony https://oriental-spa.com.pl/ może spowodować trudności w działaniu lub zupełnie uniemożliwić korzystanie z niektórych funkcjonalności naszej strony.

Podejmuję wszelkich starania w celu ochrony Państwa danych.
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, skontaktuj się ze mną wysyłając wiadomość na masaz@oriental-spa.com.pl
Ostatnia aktualizacja niniejszego dokumentu miała miejsce dnia 16-09-2019 r.